Een aanbouw financieren

Wanneer je een tekort hebt aan woonoppervlakte, dan is dat natuurlijk erg vervelend. Je hebt hierdoor geen ruimte om spullen op te slaan. Dit is dan ook precies de reden waarom steeds meer mensen kiezen voor het realiseren van een aanbouw. Echter, het realiseren van een aanbouw is niet bepaald goedkoop. Dit kan tienduizenden euro’s kosten en dat is erg veel geld, maar gelukkig kun je dit financieren. Wil je weten hoe? Lees dan vooral even verder!

Een lening aanvragen bij de bank

Als je een aanbouw in Dordrecht wilt laten financieren, dan kun je hiervoor een lening aanvragen bij de bank. Houd er wel rekening mee dat je een groot geldbedrag gaat lenen en dat dit gevaarlijk kan zijn. Zo is er een kans aanwezig dat je in de toekomst je baan verliest. Je zult dan nog steeds de lening moeten afbetalen en dat kan voor veel problemen zorgen. Wil je weten of het lenen van geld verstandig is voor het realiseren van een aanbouw? Dan is het verstandig om eens te spreken met een hypotheekadviseur. 

Je huidige hypotheek verhogen

Wanneer je een aanbouw wilt realiseren, is de kans ook erg groot dat je een koopwoning bezit. De meeste mensen hebben een hypotheek op hun koopwoning en dat is zeker niet vreemd. Een koopwoning kost enkele honderdduizenden euro’s en een gemiddelde Nederlander moet daar tientallen jaren voor werken. Wat veel mensen niet weten, is dat het mogelijk is om je huidige hypotheek te verhogen. Dit houd in dat je meer geld kan lenen en dit kan gebruiken voor een verbouwing of het realiseren van een aanbouw. Het is wel verstandig om te spreken met een hypotheekadviseur, want het is niet voor iedereen verstandig en haalbaar om de hypotheek te verhogen. 

Zelf een aanbouw bouwen

Mocht je veel ervaring hebben in de bouw omdat je dat bijvoorbeeld doet als werk, dan kun je er ook voor kiezen om zelf een aanbouw te bouwen. Dit zal wel langer duren, vooral omdat je niet veel tijd hebt om erin te steken, maar het is wel veel goedkoper. Je kunt hierdoor duizenden euro’s besparen want het enige wat je nodig hebt zijn materialen. Echter, je moet er wel rekening mee houden dat het bouwen van een aanbouw erg veel werk is, vooral als je dit allemaal alleen moet gaan doen.