De 17 Sustainable Development Goals, alles wat je erover moet weten

De SDG’s, of Sustainable Development Goals, zijn 17 doelstellingen die zijn opgesteld door de Verenigde Naties om een ​​duurzame toekomst voor de wereld te waarborgen. De SDG’s zijn in 2015 goedgekeurd door 193 landen en de doelstellingen hebben betrekking op economische groei, sociale ontwikkeling en milieubescherming. Hieronder bespreken we elk van de 17 doelstellingen en hoe ze samenwerken om een ​​duurzamere wereld te creëren.

Een drietal voorbeelden

  1. Innovatie en infrastructuur: Het negende doel richt zich op het verbeteren van de infrastructuur en het bevorderen van innovatie.

 

  1. Voedselzekerheid en verbeterde landbouw: Het tweede doel richt zich op het verbeteren van de landbouw en het waarborgen van voedselzekerheid voor iedereen.

 

  1. Gezondheid en welzijn: Het derde doel richt zich op het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van alle mensen, met inbegrip van de meest kwetsbaren.

Hoe kun jij zelf een steentje bijdragen?

  1. Koop duurzame producten. Koop producten die gemaakt zijn van duurzame materialen, zoals biologisch katoen, bamboe of kokosvezels. Koop ook producten die gemaakt zijn met minder energie en waterverbruik. Door duurzame producten te kopen, draag je bij aan de SDG doelstellingen voor duurzame consumptie en productie.

 

  1. Koop lokaal. Koop producten die lokaal gemaakt zijn, zoals lokale groenten en fruit. Door lokale producten te kopen, draag je bij aan de SDG doelstellingen voor duurzame landbouw en voedselzekerheid.

 

  1. Koop tweedehands. Koop tweedehands producten in plaats van nieuwe producten. Door tweedehands producten te kopen, draag je bij aan de SDG doelstellingen voor duurzame consumptie en productie. Je kan bijvoorbeeld dan denken aan een kleuren laserprinter kopen van Refurbished Printer.

 

  1. Gebruik minder plastic. Gebruik minder plastic door bijvoorbeeld herbruikbare bekers, boodschappentassen en flessen te gebruiken. Door minder plastic te gebruiken, draag je bij aan de SDG doelstellingen voor duurzame consumptie en productie.

 

  1. Gebruik minder energie. Gebruik minder energie door bijvoorbeeld energiezuinige verlichting en apparaten te gebruiken. Door minder energie te gebruiken, draag je bij aan de SDG doelstellingen voor duurzame energie.