Deurbeslag kopen: Waarop moet je letten?

Moet je nieuw deurbeslag kopen en heb je geen idee wat de zaken zijn waarop je extra goed moet letten? Het kopen van nieuw deurbeslag hoeft helemaal geen moeilijk taak te zijn als je even de onderstaande tekst goed doorneemt zodat je op de hoogte bent van de zaken waar je allemaal op moet gaan letten.

Waarom deurbeslag kopen?

Deurbeslag is niets meer dan een verzamelnaam voor zaken zoals scharnieren, deur knoppen, deurklinken, bellen, sloten, schilden en huisnummers oftewel alles wat er gezet kan worden op een binnen- en buitendeur. Moet je deurbeslag kopen, dan zorg je voor de gewenste afwerking aan zowel je binnendeuren als je buitendeuren.

De stijl en de vorm

Bij de aanschaf van nieuw deurbeslag moet je vooral letten op de stijl en de vorm. Er zijn namelijk meerdere opties, waaronder gebogen of recht deurbeslag maar ook een combinatie van meerdere stijlen. Je kunt de ideale uitstraling creëren door het kiezen van één type deurbeslag aangezien dit netter en moderner oogt.

Deurbeslag kopen voor binnen- versus buitendeur

Deurbeslag kopen kan voor zowel de binnen- als de buitendeuren. Voor binnendeuren kan je hierbij denken aan deurbeslag met een sleutelgat of een cilindergat, maar je kunt ook voor verschillende soorten materialen, kleuren, vormen en uitvoeringen kiezen als we het over de binnendeur hebben. Bij een buitendeur is het verstandig om te kiezen voor veiligheidsbeslag dat is goedgekeurd door SKG. Denk overigens ook aan het kopen van het slot, een deurbel, het huisnummer en de brievenbus.

De materiaalsoorten, de kleur en de toepassingen

Deurkrukken en deurklinken zijn in meerdere soorten materialen te koop, waaronder de meest populaire materiaalsoorten: hout, messing, aluminium, RVS en nikkel. Elk van deze materiaalsoorten beschikt over een andere set van kenmerken en eigenschappen, maar ook het prijskaartje per soort materiaal varieert enorm. Daar komt nog bij dat de ideale keuze van het materiaal een andere uitstraling creëert in en buiten je huis. Naast de materiaalsoort kan je ook kiezen uit verschillende kleuren zoals zwart, zilver, wit, goud en brons waardoor voor elke interieurstijl wel de ideale kleur deurbeslag te vinden is. Let ten slotte ook op de toepassing van het deurbeslag, aangezien je natuurlijk wilt kiezen voor stijlvol, stevig en veilig deurbeslag kopen.

Let op de veiligheid en de ruimte

Ook je veiligheid is van essentieel belang. Kies voor veilig wonen door in kwalitatief goede en veilige dievenpennen te investeren, door extra veilige scharnieren aan te schaffen, door te kiezen voor een sleutelbediende meerpuntssluiting en door middel van kerntrekbeveiliging. Qua ruimte kan je kiezen voor ander soort deurbeslag. Denk zo aan deurbeslag kopen voor de woonkamer, deurbeslag voor de slaapkamer, voor de badkamer en toilet en deurbeslag voor de buitendeuren.

Deurbeslag kopen: kwaliteit versus de prijs

Kies altijd voor topkwaliteit mocht je nieuw deurbeslag kopen binnenkort, maar maak altijd eerst een vergelijking van de kosten om te kunnen profiteren van het deurbeslag met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Zo betaal je nooit teveel voor kwalitatief goed deurbeslag die jarenlang meegaat en optimaal blijft functioneren.