Liever zitten of staan? Met zit sta bureau voor iedere werknemer wat wils

Ben je in leiding van een bedrijf? Een bedrijf dat veel werknemers heeft die vele dagen achter de computer doorbrengen? Als werkgever is het belangrijk dat je goede zorg hebt voor je werknemers. Je wilt namelijk niet dat je werknemers klachten krijgen door veelal dezelfde houding aan te nemen. Om veel uitval te voorkomen, is het belangrijk dat je je personeel de ruimte geeft om geen klachten te krijgen. Wil je weten hoe je dit het beste zou kunnen doen? Lees dan verder. Onderstaand geven we je namelijk meer info over het zit sta bureau.

Een goede houding is het halve werk 

Wanneer je werknemers of jijzelf veel uren dagelijks achter een laptop zit, kan het zijn dat je je houding heel erg verslechterd. Dat komt doordat je vaak aan een bureau heel erg voorovergebogen te werk gaat. Zo schrijf je namelijk veel gemakkelijk en fijner dan dat je met je rug recht in de stoel zit. 

Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat je in een stoel gaat zitten waar je een goede houding kan aannemen. Hierdoor zal je gestimuleerd worden om een juiste houding aan te nemen. Dan krijg je na een werkdag minder last van je rug of je nek. 

Een zit sta bureau

Als je de hele dag zit, zullen je benen wel heel erg lui worden. Dan is het heel erg belangrijk dat je af en toe je benen kunt strekken. Je benen kun je gemakkelijk strekken door een kopje koffie te halen of even naar het toilet te lopen. Soms is dit niet alleen genoeg. Een zit sta bureau helpt hierbij staand te werken. Door middel van een zit sta bureau kunnen jij en je personeel veel gemakkelijk een half uurtje per dag staand gaan werken. Zo hoef je met een zit sta bureau ook niet continu heen en weer te lopen over de werkvloer. 

Het is daarnaast ook bewezen dat werken aan een zit sta bureau veel effectiever is. Je kunt namelijk veel gemakkelijk weglopen van een zit sta bureau. Je kunt dan weglopen om even iets na te kijken of na te vragen aan een collega. Zo kun je verschillende posities aannemen tijdens je werkdag. Dat comfort heeft een zit sta bureau. 

Pauze, pauze, pauze en nog eens pauze

Het is bewezen dat je hersenen maar een aantal minuten heel erg productief aan het werk kunnen zijn. Na deze tijd is het snel zo dat je dingen over het hoofd gaat zien of mindere kwaliteit gaat leveren. 

Het is dus belangrijk dat je ervoor zorgt dat je voldoende pauze tussendoor neemt en werkt achter een zit sta bureau. Dit kan bijvoorbeeld door even een minuutje je telefoon te checken, wat te drinken te pakken of wat te kunnen eten. De pauze die je neemt, hoeft helemaal niet lang te zijn. Binnen enkele minuten is het zo dat je hersenen alles weer even heeft kunnen verwerken. Zo zal je aan het einde van de werkdag ook veel minder snel last kunnen krijgen van vermoeidheid of hoofdpijn. Dit komt echter en alleen door af en toe even wat anders te doen.