Hoe maak je je tanden weer mooi wit?

Een mooi gebit is een sieraad en als je dan ook nog eens witte tanden hebt is dat natuurlijk helemaal fraai. Helaas heeft alleen niet iedereen mooie witte tanden die een beetje recht staan maar daar kun je natuurlijk wel wat aan doen. Rechtzetten kan met behulp van een beugel maar ook voor witter maken zijn er diverse producten te koop die je zelf kunt gebruiken.  

 

Wat is er zoal te koop voor witte tanden?  

Als je zelf wilt proberen je tanden wat minder geel te laten worden of de aanslag van bijvoorbeeld koffie of thee wilt doen verdwijnen kun je daarvoor verschillende producten voor kopen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een whitening pen, whitening tandpasta, speciaal mondwater en zo is er nog wel wat meer te noemen. Kijk altijd eerst goed rond wat er allemaal te koop is op dit gebied zodat je een product kiest dat voor jou prettig is in het gebruik en dat ook het gewenste effect heeft.  

 

Mondwater met een licht exotische smaak 

Als je kiest voor het Coco Chai mondwater van Dr. Brite dan haal je een product in huis dat goed geschikt is voor mensen met gevoelige tanden. Het mondwater verzacht direct bij klachten zoals irritaties en ontstekingen en zorgt voor een frisse mond en dito adem na het spoelen. Het mondwater heeft een licht exotische smaak die wordt gecreëerd door de aanwezigheid van kruiden zoals kardemom, kaneel en kruidnagel.  

 

Frisse mond en wittere tanden 

Naast het feit dat het mondwater voor veel mensen geschikt is om mee te spoelen voor een frisse en goed gereinigde mond en gebit kan het ook ingezet worden om je tanden witter mee te maken. Het bevat een mix van kokosolie en zeezout die ervoor zorgt dat de gehele mond gehydrateerd wordt en dat je tanden witter worden. Het mondwater bevat geen toegevoegde kunstmatige stoffen, noch zoetstoffen dus het kan geen schade toebrengen aan je gebit.  

 

Mondwater voor een stralende glimlach 

Een soort mondwater die ook goed ingezet kan worden om je tanden witter te maken is het Oxyd8 Healthy Smile mondwater. De naam zegt het al: na het gebruik van dit mondwater kun je een mooie en gezonde glimlach laten zien. En dat is toch immers altijd de moeite waard. In het mondwater zit actieve zuurstof waaraan fluoride, natriumbicarbonaat en xylitol zijn toegevoegd. Juist de fluoride zorgt ervoor dat je tanden witter worden en goed beschermd zijn tegen gaatjes.  

 

Mondwater zonder schadelijke bijwerkingen 

Aan het mondwater zijn enkel veilige hulpstoffen en ingrediënten toegevoegd zodat het veilig gebruikt kan worden. Er zit geen alcohol of SLS in, hetgeen bij veel mondwaters wel het geval is. Alcohol heeft weliswaar een ontsmettende werking maar het kan ook tot een drogere mond leiden en met wat pech zelfs tot wondjes. Een droge mond is niet gunstig want dit trekt juist weer meer schadelijke bacteriën aan die voor mondproblemen zoals een slechte adem kunnen zorgen. Het doel van spoelen met mondwater is juist een frisse mond en dito adem.  

Gebruik tandpoeder om je tanden biologisch te bleken 

Tanden kunnen chemisch gebleekt worden maar dit is natuurlijk niet ideaal. Soms laten mensen dit dusdanig doen dat het gebit extreem wit wordt en onnatuurlijk aandoet en dan is het niet eens mooi. Wil je de oorspronkelijke kleur van je tanden herstellen en behouden? Dan is het slim om voor een volledig biologisch middel zoals Uli Breiter Tandpoeder voor witte tanden te kiezen.  

 

Hoe werkt het tandpoeder?  

Er zitten geen schadelijke bestanddelen in het poeder zodat het te allen tijde veilig gebruikt kan worden en je toch een goed effect hebt. Houd er wel rekening mee dat je tanden niet witter worden dan ze oorspronkelijk waren maar dat je er wel veel verkleuringen en vlekken mee te lijf kunt gaan, zonder je gebit of het glazuur daarbij te beschadigen. Het middel werkt op basis van de bloem van de witte mangrove en de vliesjes van witte rijstkorrels waarmee op biologische wijze je tanden witter gemaakt worden.  

 

Kleur je tanden wit met een whitening pen 

Een goed en veilig middel waarmee je vlekjes en verkleuringen op de tanden kunt tegengaan is de Dr. Brite Whitening Pen met actieve houtskool. De pen werkt op basis van actieve houtskool in combinatie met zuiveringszout zodat je tanden tijdens het gebruik witter worden en je na zeven dagen al een goed resultaat hebt. Daarnaast bevat het middel xylitol, vitamine C en organische kokosolie zodat alle ingrediënten volledig natuurlijk zijn. Het middel dat in de pen zit en dat je op je tanden aanbrengt heeft een milde mintsmaak die bij veel mensen in de smaak zal vallen.  

 

Ook met flossen kom je een heel eind 

Graag je mond goed reinigen nadat je gegeten hebt, zeker als je het gevoel hebt dat er nog wel wat tussen je tanden is blijven zitten? Dan is flossen daar een prima manier voor. Kies je voor de Dentek Floss en Picks voor witte tanden dan weet je zeker dat je op elk plekje in je mond kunt komen om dit te reinigen, verfris je je mond en tong, ga je een slechte adem tegen en maak je ook nog eens je tanden witter. Veel makkelijker kan natuurlijk niet als je alles in één keer kunt en wilt aanpakken.  

 

Poetsen met actieve houtskool voor een wit effect 

Tandenpoetsen doe je dagelijks dus je kunt het jezelf ook makkelijker maken als je wittere tanden wilt door dat met een tandpasta te bewerkstelligen. Er zijn tal van whitening tandpasta’s op de markt maar ze zijn niet allemaal even onschuldig omdat er vaak chemicaliën aan toegevoegd worden. Kies je echter voor de Mara Expert Houtskool Tandpasta voor witte tanden dan kun je er zeker van zijn dat je een natuurlijk product in huis haalt waarmee je dagelijks je tanden kunt poetsen en waarmee je geen schade aan gebit of mond toebrengt. De tandpasta bevat naast actieve houtskool fluoride zodat je gebit goed beschermd wordt tegen cariës.