De Kia EV6 verkozen tot auto van het jaar 2022

Sinds zijn marktgang eind 2021 is de Kia EV6 mateloos populair. De auto is door experts wereldwijd ook verkozen tot auto van het jaar 2022. Na alle waarschijnlijkheid zal deze verkiezing de populariteit van de Kia EV6 alleen maar toe laten nemen. 

Winnaar auto van het jaar verkiezing 2022 

Na een spannende strijd met de Renault Mégane E-tech Electric en de Hyundai IONIQ 5 is de Kia EV6 verkozen tot auto van het jaar 2022. De jury bestaande uit experts en journalisten uit 22 verschillende Europese landen beoordelen de auto’s op punten als design, comfort, veiligheid, prestaties en prijs. De Kia EV6 kwam uiteindelijk als de auto van het jaar 2022 uit de bus. 

De verbazingwekkende verkoopcijfers van de Kia EV6 

Het heeft even geduurd, maar eindelijk is de Kia EV6 ook op de Nederlandse markt verkrijgbaar. De eerste Kia EV6 werd volgens het RDW in september als actief op kenteken geregistreerd. De twee maanden daarna zijn er maar liefst nog 1668 auto’s geregistreerd. Traditiegetrouw liggen de verkopen de eerste maanden van het nieuwe jaar altijd iets lager dan gemiddeld. Dit heeft de laatste jaren vooral te maken met de steeds hogere bijtelling. In de eerste twee maanden zijn er twee maanden van 2022 zijn er 269 modellen verkocht. Daarmee zijn de verkoopcijfers van de Kia EV6 hoger dan die van de Hyundai IONIQ 5. Hyundai verkocht de eerste twee maanden 194 IONIQ 5 modellen. 

Is de Kia EV6 de opvolger van de Kia e-Niro? 

De Kia e-Niro is nog steeds enorm populair. Ook de eerste twee maanden van 2022 is de Kia e-Niro de bestverkopende auto. Nu de Kia EV6 is verkozen tot auto van het jaar 2022 is het niet gek te denken dat het de logische opvolger van de Kia e-Niro wordt. De verbeterde accuprestaties en het mooie design maakt de EV6 het paradepaardje voor de komende jaren. Het zal niet gelijk in 2022 zover zijn, maar de verwachting is dat in 2023 de Kia EV6 de e-Niro heeft ingehaald qua verkoopcijfers.