Chesterfield bank: een iconisch meubelstuk

Je hebt ze vast wel eens gezien: de donkerbruine leren banken met diepe knopen en lage armleuningen. De Chesterfield bank is een klassiek meubelstuk die nog altijd bij veel mensen in de smaak valt. Door de luxueuze en tijdloze uitstraling is de bank door de eeuwen heen populair gebleven en is de Chesterfield uitgegroeid tot een iconisch beeld binnen interieur design. 

De geschiedenis van de Chesterfield bank

De Chesterfield dateert terug tot zeker het jaar 1750. Edelen waren op zoek naar een luxueuze bank waar hun gasten op konden zitten. In deze tijd was deze bank alleen te vinden in de woningen van de rijkste mensen. Op dit punt was de Chesterfield nog niet voorzien van de opvallende knopen, maar dit veranderde in de 19e eeuw. De knopen werden aan de bank toegevoegd voor extra comfort. Ook in dit tijdperk stond de Chesterfield voor rijkdom en luxe. 

Over de jaren heen is de Chesterfield bank uitgegroeid tot een symbool. De populariteit van de bank is in de hele wereld terug te vinden. Niet alleen in huiskamers, maar ook in hotellobby’s en praktijken. Zo werd de bank door Sigmund Freud gebruikt, die geloofde dat zijn patiënten zich meer zouden openstellen als ze op een comfortabele bank konden plaatsnemen. Kortom, de Chesterfield kent een rijke historie die over de hele wereld verloopt. Met deze bank heb je echt een stukje geschiedenis in huis!

De Chesterfield bank is nu nog net zo populair!

Ook nu valt de Chesterfield nog altijd in de smaak. De combinatie van luxe en comfort is iets wat veel mensen aanspreekt. De bank was vroeger alleen weggelegd voor de rijken onder ons, maar tegenwoordig is de Chesterfield voor een betaalbare prijs aan te schaffen. Bovendien is de bank verkrijgbaar in verschillende stijlen zodat de bank in ieder interieur een passend plekje heeft. De bank zijn nog altijd verkrijgbaar in bruin en zwart leer, maar je kunt er tegenwoordig ook voor kiezen om een fluwelen Chesterfield aan te schaffen. Van paars tot lichtblauw naar groen: geen kleur is te gek!

Een Chesterfield in je woonkamer?

Een Chesterfield in je woonkamer is zeker geen slecht idee. Welke uitstraling je woonkamer ook heeft, een Chesterfield bank past er altijd bij. De bank sluit namelijk aan op een traditioneel interieur, maar ook op moderne of industriële woonkamers. Met een originele bruine Chesterfield bank breng je textuur aan in je woning en geef je een klassieke uitstraling aan het geheel. 

Voor een opvallend interieur kun je beter gaan voor een kleurrijke fluwelen bank. Kies bijvoorbeeld voor een gele of knalrode Chesterfield bank om je interieur wat meer op te fleuren. Wil je juist een donker randje geven aan je kleurrijke inrichting? Dan past een zwarte leren bank hier perfect bij. Zo zie je dat voor ieder interieur er een passende Chesterfield bank bestaat! Niet alleen qua uitstraling is een Chesterfield bank ideaal, ook zit de bank lekker en raken ze hun vorm niet kwijt. Deze banken gaan jarenlang mee en blijven al die tijd comfortabel.