Waar moet je rekening mee houden bij het inschakelen van een incassobureau?

Als je een bedrijf hebt en opdrachten hebt moeten uitvoeren of producten verkocht hebt, dan kan het helaas wel eens voorkomen dat een klant de rekening niet betaald. Vaak wilt de klant de rekening niet betalen, maar ook kan het wel eens voorkomen dat de klant de rekening niet kan betalen. Het is dan nodig om een incassobureau in te schakelen zodat je het geld krijgt waar je recht op hebt. Echter, wanneer je een incassobureau gaat inschakelen dan zijn er altijd enkele zaken waar je rekening mee moet houden. 

Een incassobureau inschakelen is niet gratis

Een van de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden, is dat het inschakelen van een incassobureau Drimmelen niet gratis is. Er zijn allerlei verschillende kosten die je zult gaan maken, maar het is mogelijk om deze te verhalen op de klant die niet wilt of kan betalen. Mocht je willen weten wat het inschakelen van een incassobureau gaat kosten, dan is het ook zeker aan te raden om eens telefonisch contact op te nemen met een incassobureau. Ook is het een optie om de website van een incassobureau te bezoeken, maar je moet er wel rekening mee houden dat de tarieven daar vaak niet op vermeld staan. 

Het is langdurig proces

Wanneer je een incassobureau gaat inschakelen voor het incasseren van een openstaand bedrag, is het verstandig om er rekening mee te houden dat het inschakelen en incasseren een langdurig proces is. Je moet zeker niet verwachten dat je de eerstvolgende werkdag het bedrag op je rekening hebt staan, want dat is zeker niet het geval. Het kan ook voorkomen dat de klant een betalingsregeling wilt afspreken. Dit kan enkele maanden tot jaren duren en mag vaak volgens de Nederlandse wetten niet afgewezen worden. 

De relatie met je klant verslechterd

Voor een bedrijf is het altijd belangrijk om de relatie met je klanten gezond te houden. Dit zorgt voor een goede reputatie, maar ook voor meer omzet. Wanneer je een incassobureau gaat inschakelen voor het incasseren van geld, dan kan dat de relatie met je klant verslechteren. Het is daarom ook erg belangrijk om goed na te denken of het inschakelen van een incassobureau daadwerkelijk zo verstandig is.