Een unieke logo animatie voor jouw bedrijf: professioneel en innovatief

Wil jij graag een logo animatie laten maken? Of heb jij vaker te horen gekregen dat een logo animatie de meest moderne manier is om jouw bedrijf te presenteren? Dan helpt dit artikel je zeker verder. Een geanimeerd logo is een perfecte manier om jouw bedrijf op de kaart te brengen. Het is dynamisch, het is modern en het is speels. 

De voordelen van een logo animatie

Vaak wordt er gedacht dat een logo animatie alleen geschikt is voor bedrijven met een specifieke doelgroep, zoals kinderen of creatievelingen. In realiteit hebben zelfs de meest zakelijke bedrijven baat aan een logo animatie. Animatie gaat namelijk veel verder dan een Disney film, een cartoon of confetti. Het is een manier waarmee jij jouw bedrijf meer expressie geeft en waarmee jij een unieke ervaring levert aan jouw doelgroep. Het is een manier om jouw bedrijf te onderscheiden van de rest op een enorm professioneel level. Er zijn verschillende redenen waarom een logo animatie zo goed werkt.

Een manier om jouw bedrijf tot leven te brengen

Allereerst zorgt een geanimeerd logo ervoor dat jouw bedrijf tot leven komt. Een statisch logo, oftewel een logo in de vorm van een jpg, pdf of png, is simpel en makkelijk te vergeten. We zien dag in dag uit statische logo’s voorbij komen. In de supermarkt zien we de statische logo’s op de producten, op pad komen we statische logo’s tegen op posters en op het werk zien we de statische logo’s onder alle e-mails. Het is dus tijd om dit om te gooien. Een logo animatie zorgt ervoor dat jouw bedrijf wordt erkend en wordt herinnerd, dankzij de beweging van de animatie.

Dynamisch en innovatief

Animatie is een innovatieve tak binnen ontwerp. Wanneer we naar het nieuws kijken zien we steeds vaker geanimeerde infographics voorbij komen en op social media wordt bewegend beeld ook een steeds belangrijker onderdeel. Een logo animatie zorgt dat er bepaalde elementen binnen jouw logo gaan bewegen. Voor potentiële klanten ziet een geanimeerd logo er professioneel en innovatief uit. Het geeft dus weer dat de service of praktijken van jouw bedrijf ook professioneel en innovatief zijn.

Manier om het verhaal achter jouw bedrijf te vertellen

Een geanimeerd logo is een perfecte manier om andere meer te vertellen over jouw bedrijf. Heb jij een tuindersbedrijf en is de vorm van jouw logo geïnspireerd door een specifieke plant? Via een animatie kan je deze achtergrond vertellen aan jouw klanten, zonder dat je dit met woorden hoeft te doen. Het is een perfecte manier om indirect meer details te geven over jouw bedrijf. Hoe persoonlijker jouw bedrijfslogo voelt, hoe liever jouw klant met jouw samenwerkt

Hoe kan je een logo animeren? 

Een logo animatie is niet zomaar gedaan. Je hebt hier de hulp van specialisten voor nodig. Een van deze specialisten is Buro Barabas. Het is mogelijk om een bestaand logo te animeren of om een geheel nieuw logo te maken waarin animatie ook een onderdeel speelt. De mogelijkheden van logo animatie zijn eindeloos en zullen in de komende jaren nog meer een rol gaan spelen. 

Buro Barabas: voor impactvolle animaties.