Grinder: van eenvoudige tot luxe modellen

Houd je wel van af en toe een joint roken? Dan is een grinder wiet onmisbaar. Er bestaan talloze modellen, waar je uit kunt kiezen. Wil je een exemplaar dat je gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen en waar je niet veel geld voor hoeft neer te tellen? Zoek je eerder een grinder van een hoge kwaliteit? Of wil je een echte eyecatcher om van jouw relaxmoment steeds een heel speciaal moment te maken? Dan zijn er ook unieke mixers en molens met prachtige designs. We vertellen je er hier meer over! 

Eenvoudige grinder van kunststof of metaal

Ga jij voor goedkoop en gemakkelijk? Dan raden we je aan om een grinder van kunststof of metaal aan te schaffen. Voor een paar euro heb je een grinder, die precies doet waar je hem voor nodig hebt, namelijk het fijnmalen van wiet. Deze voordelig geprijsde grinders bestaan uit twee delen. Open de deksel, leg de wiettoppen in de maalkamer en sluit de deksel weer. Even draaien, checken of de stukjes wiet klein genoeg zijn en anders nog even wat langer draaien. Kortom, dit zijn hele basic grinders. De kunststof grinders zijn al te krijgen onder de 5 euro. Voor de metalen grinders, die eruitzien als een rond blikje, betaal je een paar euro’s meer. Beide soorten hebben een diameter van slechts 50 tot 55 mm en zijn 20 tot 25 mm hoog. Dankzij dit kleine formaat neem je ze gemakkelijk overal mee naartoe. 

Stijlvolle houten grinders

Misschien zoek je wel een grinder wiet met wat meer stijl? Neem dan eens een kijkje in het assortiment aan chique houten exemplaren. Er zijn onder meer compacte houten grinders met een glad oppervlak, maar ook versies in rozenhout of sheesham hout die prachtig bewerkt zijn. Het houtsnijwerk is een lust voor het oog. Als je de deksel opent, vind je binnenin metalen pinnen voor het malen van de wiettoppen. Wil je graag bewust alleen maar producten van natuurlijke materialen kopen en heb je oog voor uitstraling en design, dat is dit zeker een goede keus. Ook deze houten grinders zijn zeer betaalbaar. Bovendien bestaat er ook een miniversie met een diameter van maar 33 mm en een hoogte van 20 mm. 

Wat dacht je van een grinder kaart?

Een grinder wiet is niet alleen verkrijgbaar in de vorm van een bakje, maar eveneens in de vorm van een kaart. Deze grinders zijn nog subtieler en gemakkelijker om overal mee naartoe te nemen. Doordat ze zo dun zijn als een bankpas, bewaar je ze gemakkelijk in je portemonnee. Ze worden ook geleverd met een hoesje, zodat ze niet snel beschadigd raken. Maar hoe werken deze items dan? Heel eenvoudig; ze zien eruit als een rasp. Door de wiettoppen snel en stevig over de kaart te wrijven, worden ze in kleine stukjes geraspt. Veeg eenvoudig de fijngemalen wiet samen met het kaartje en doe het in de joint! 

De meest luxe grinders

Mag jouw nieuwe grinder een uniek exemplaar zijn en mag deze ook iets meer kosten? Denk dan ook eens aan een elektrische grinder. Of wat dacht je van een grinder wiet in 24-karaats goud? Er zijn grinders voor elke smaak en elk budget!