Verschillende soorten internet

Er zijn verschillende soorten internetverbindingen waar je uit kunt kiezen. Je hebt bijvoorbeeld kabelinternet, glasvezel, satelliet, maar ook gewoon de hotspot. Welke je gebruikt, is afhankelijk van de locatie en de eisen die je aan je internet thuis steld. Laten we eens dieper ingaan op de verschillende soorten internet. Lees verder!

Internet aanbod

Er zijn vele internetproviders beschikbaar, elk met hun eigen aanbod van diensten en prijzen. Wanneer je op zoek bent naar de beste internet provider, is het aan te raden om te vergelijken op prijs, snelheid, beschikbaarheid en klantenservice. Daarnaast is het ook verstandig om reviews te lezen van andere gebruikers om een beeld te krijgen van hun ervaringen met de provider. De beste internetprovider voor de ene persoon, kan namelijk anders zijn dan de beste voor een ander.

Kabel 

De meest voorkomende internetverbinding voor thuisgebruik is een breedbandverbinding via kabel of DSL. Dit type verbinding maakt gebruik van de bestaande kabel- of telefooninfrastructuur en biedt een snelle en stabiele verbinding tot 100 mbit/s. 

Mobiele hotspot

Als je op een locatie woont waar de verbinding van de kabel slecht is, kan je ook kiezen voor een mobiele internetverbinding via een USB-modem of een mobiele hotspot. Hoewel deze optie flexibeler is, is de snelheid vaak lager en maar is de verbinding stabieler in je woon gebied. De snelheid die maximaal zou binnen komen op een mobiele hotspot is 60 mbit/s.

Glasvezel

Een andere populaire internetverbinding is fiber-optische internetverbinding. Dit type verbinding maakt gebruik van glasvezelkabels in plaats van traditionele koperen kabels. Dit biedt een snellere en betrouwbaardere verbinding dan kabel- of DSL-internet. Fiber-optische internetverbinding is echter vaak duurder en minder geografisch beschikbaar. Maar momenteel worden er landelijk veel glasvezelkabels aan gelecht en kan het zijn dat je binnenkort wel toegang hebt tot een fiber-optische internetverbinding met snelheden tot 8 Gbit/s.

Satelliet

Tot slot kan je kiezen voor een satelliet internetverbinding, satelliet internetverbindingen worden vaak gebruikt voor gebieden waar geen andere internetverbindingen beschikbaar zijn. Deze verbindingen maken gebruik van een satelliet die het signaal naar een ontvanger op de grond stuurt. Hoewel deze verbindingen vaak een betrouwbare optie is, zijn ze vaak duurder en kunnen ze lager snelheid en hogere latentie hebben. De snelheid van een satelliet internetverbinding is maximaal 20 mbit/s

Internet vergelijken bij Breedbandwinkel

Er zijn verschillende soorten internetverbindingen beschikbaar, elk met hun eigen voor- en nadelen. Wat het lastig maakt om een keuze te maken, daarom zijn er internet vergelijkers zoals breedbandwinkel.nl. Bij breedbandwinkel.nl krijg je een lijst van de beste opties voor jou na het invullen van je adres op het beginscherm. In de lijst is duidelijk te zien wat welke provider biedt, waardoor je makkelijker de keuze kan maken.