Wat zijn scharnierschroeven?

Wanneer je even goed om je heen kijkt in je woning zal je ongetwijfeld meteen kunnen vaststellen dat er daar heel wat ramen en deuren in terug te vinden zijn. Voor het bevestigen van deze ramen en deuren wordt er gebruik gemaakt van zogenaamde scharnierschroeven. Voor deze schroeven geldt eigenlijk dat ze vallen onder de noemer van de houtschroeven. Dat is ook niet meer dan logisch aangezien ze verantwoordelijk zijn voor het bevestigen van het beslag op houten ondergronden. Ben jij ook van plan om nieuwe ramen en deuren op te hangen in je woning en ben je daarvoor nog op zoek naar geschikte schroeven? Dan is het zeker een aanrader om even verder te lezen!

Waar worden scharnierschroeven voor gebruikt?

Zoals de naam reeds aangeeft geldt voor scharnierschroeven dat ze worden gebruikt bij het plaatsen van nieuwe of het vervangen van bestaande ramen en deuren. Voor deze schroeven geldt dat ze ook wel beslagschroeven worden genoemd. Voor deze schroeven geldt dat ze toebehoren tot de categorie van de houtschroeven. Dit uiteraard omdat ze gebruikt worden voor het monteren van beslag of scharnieren op een ondergrond die bestaat uit hout. Het spreekt echter voor zich dat je ook voor het realiseren van andere houtverbindingen gebruik kan maken van dergelijke schroeven. Eén ding staat in ieder geval vast, wanneer je graag een nieuw raam of een nieuwe deur in je woning wenst te implementeren kom je eigenlijk niet onder het gebruik van deze schroeven uit. 

Op welke voordelen kan je rekenen?

Scharnierschroeven zijn schroeven die duidelijk beschikken over kleinere koppen. Bovendien is het zo dat er ook sprake is van een gebrek aan freesribben. Voor deze laatste geldt dat ze bijvoorbeeld wel aanwezig zijn bij universele schroeven. Het zijn exact deze eigenschappen die in de praktijk verantwoordelijk zijn voor het mooi kunnen verzinken van de schroeven. In het merendeel van de gevallen wordt het wel sterk aangeraden om deze schroeven te kopen in verzinkt staal. Alleen op die manier kan je namelijk rekenen op de beste kwaliteit op korte en lange termijn.

Scharnierschroeven voordelig in huis halen met deze tips

Het spreekt voor zich dat er vandaag de dag in een woning doorgaans sprake is  van een groot aantal verschillende deuren en ramen. Het is dan ook zeker niet ondenkbaar dat je niet zomaar behoeften zal hebben aan één enkele scharnier schroef, maar wel aan een grotere hoeveelheid. Indien je graag wil besparen op het kopen van deze zelfborende schroeven zijn er verschillende bespaartips die je daarvoor in je achterhoofd kan houden. Het gaat hierbij dan concreet om de volgende:

  1. Het is mogelijk om de prijzen van verschillende aanbieders tegenover elkaar af te wegen;
  2. Je kan een kwantumkorting claimen door grotere aantallen in één keer te bestellen;

In het bijzonder wanneer jij iemand bent die professioneel bezig is met karweien spreekt het voor zich dat je graag jouw scharnierschroeven aan zal willen kopen tegen een zo laag mogelijke prijs. Door gebruik te maken van de bovenstaande bespaartips kan daar zeker voor worden gezorgd.