Video game toernooi

De competitieve scene van video games heeft vandaag het reguliere niveau bereikt en iedereen is er gek op. Daarom organiseren veel toernooi organisatoren altijd videogame toernooien over de hele wereld. Een fifa toernooi organiseren met internationale spelers wordt nu regelmatig gedaan. Je zou niet geloven hoeveel de prijzenpotten van deze toernooien zijn als je videogame toernooien op hoog niveau bezoekt. Kijk maar eens naar de videogame Defense of The Ancients. Het evenement genaamd The International heeft een prijzenpot van $ 40.018.195! Dat is ongeveer 36.370.536,53 euro! Stel je dat soort geld voor als een prijzenpot voor een videogame toernooi. Toen, begin jaren 2000, streden mensen tegen elkaar om een ​​krat bier. Nu het toneel van online competitieve videogames zo enorm is gegroeid, kun je in principe met pensioen gaan, ook al heb je je tienerjaren nog niet eens achter de rug. Ervan uitgaande dat je wint in een van die spraakmakende video game toernooien.

Soorten videogames in toernooien

Er worden veel videogames gebruikt in toernooien. Er zijn sport videogames zoals een FIFA toernooi of basketbal zoals 2K21. De bekendere genres zijn MOBA-, shooter- en vechtspellen. Veel van deze spellen ken je vast wel. Voorbeelden van deze spellen zijn Counter Strike, Starcraft, Tekken, Call of Duty, Rocket League en nog veel meer. Over de hele wereld vinden toernooien plaats. Van kleine toernooien tot grote grote toernooien.

De toekomst van esports

Met de staat van de online competitieve scene van vandaag, zal Esports zeker groter worden. Bekijk nog een voorbeeld van DOTA. De wereldkampioenschappen van DOTA genaamd The International hebben meer dan tien competities. Elk evenement vindt één keer per jaar plaats en verzamelt de beste van de beste DOTA-teams over de hele wereld. Elk evenement heeft een hogere prijzenpot dan zijn voorganger. Het eerste The International-evenement in 2011 heeft een prijzenpot van 1,6 miljoen dollar. Dat is zo’n 1,4 miljoen euro, bijna 1,5! Dat is pas de eerste. DOTA werd voor het eerst gemaakt als een mod-map in 2004, Counter Strike kwam uit in 2000 en Starcraft kwam uit in 1998. Al deze games zijn tegenwoordig erg levendig. Het lijkt er ook op dat deze spellen elk jaar alleen maar groter worden.