Hoe vind je een baan?

Wellicht ben je al een tijdje uitgekeken op je huidige functie en ben je op zoek naar een nieuwe baan. Dit kun je op verschillende manieren aanpakken. Het is sowieso een goed idee om de mensen in je omgeving zoals familie en vrienden te vertellen dat je op zoek bent naar iets anders en naar wat voor soort baan je precies op zoek bent. Als zij dan een functie tegenkomen die bij jou past, dan kunnen zij jou hierop attenderen. Bij het zoeken naar een nieuwe baan kun je ook gebruik maken van de diensten van een uitzendbureau. Zij beschikken over een groot netwerk aan bedrijven waar ze je mee in contact kunnen brengen. Maar wat kun je nog meer doen om zo snel mogelijk een baan te vinden?

Maak je CV in orde

Als je gaat solliciteren, vragen veel bedrijven je om je CV op te sturen. Het is daarom handig als je je CV in orde maakt voordat je start met solliciteren. Zorg dat je CV niet te lang is, maar wel duidelijk. Zorg ook dat je meest recent werkervaring bovenaan staat en dat het duidelijk is hoe jouw werkervaring aansluit bij de functies die je in het verleden gedaan hebt. Vergeet ook niet om in een paar zinnen een korte introductie over wie je bent en waar je naar op zoek bent op je CV te zetten. Op dit moment wordt er door veel bedrijven naar werknemers gezocht. Een duidelijk CV zocht ervoor dat je door deze bedrijven eerder wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. 

Besteed aandacht aan de je sollicitatiebrief

Naast het CV vragen de meeste bedrijven ook om een sollicitatiebrief waarin je aangeeft waarom je voor de openstaande vacature solliciteert en hoe jouw ervaring aansluit bij de gevraagde functie-eisen. Het is erg belangrijk dat je veel aandacht aan de brief besteed, omdat dit jouw kans is om je te onderscheiden van andere sollicitanten. Je kunt in een brief heel goed aangeven waarom jij enthousiast bent over de aangeboden functie en wat jij meebrengt aan ervaring. Een sollicitatiebrief geeft de lezer ook een goed beeld van wie jij bent. Zorg dat er geen spelfouten in je brief staan, want dit kan slordig overkomen.